Pagina's

maandag 7 november 2016

Geroosterde ovengroenten met halloumi



Een dagje zonder vlees kan prima. Daarom deel ik vandaag graag een recept met een volwaardige vleesvervanger, halloumi, een Cypriotische kaas die je ook makkelijk kunt gebruiken in warme gerechten.
Wat is halloumi?

Halloumi is een traditionele Cypriotische geitenkaas. De kaas voelt rubberachtig aan. Omdat halloumi een hoog eiwitgehalte heeft, kan deze kaas worden gegrild of in olijfolie worden gebraden, waarbij hij niet smelt maar een heerlijk krokant korstje krijgt.


Ingrediënten (4 pers):
  • 250 g halloumi
  • 4 zoete aardappelen
  • 1 kleine courgette
  • 1/2 broccoli
  • 2 rode uien
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 8 kleine wortelen
  • 1/2 venkel
  • rozemarijn
  • tijm
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze:


Verwarm de oven voor op 170C. Spoel alle groenten en snij ze in gelijkmatige stukken. Schik alle groenten samen in een ovenschaal en besprenkel rijkelijk met olijfolie. Kruid goed met peper en zout, tijm en rozemarijn.
Snij de halloumi in dikke plakken en verdeel ze tussen de groenten. Zet de schaal 45 minuten in de oven.
Controleer of de groenten gaar zijn en indien nodig laat je ze nog even verder garen.

Eet smakelijk!




Bron: Libelle (België)







Geen opmerkingen:

Een reactie posten