Pagina's

donderdag 10 november 2016

Pasta met doperwtjes en basilicumolie

Ingrediënten (4 pers):
  • 400 g spaghetti
  • 600 g doperwtjes (diepvries)
  • 2 bosuien
  • 50 ml olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • klein bosje basilicum, alleen de blaadjes
  • peper en zout
  • Parmezaanse kaas
Bereidingswijze:

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit de dopertwen in een beetje water. Snij de bosui in ringetjes.
Meng voor de basilicumolie, met de staafmixer de olie met knoflook, de helft van de doperwten de basilicumblaadjes en wat peper en zout.
Giet de pasta af, vang eventueel wat kookvocht op en doe de pasta met de erwtjes terug in de hete pan. Roer er de bosui door en de basilicumolie, zonodig ook nog wat kookvocht.
Breng op smaak met wat peper en zout en verdeel de pasta over voorverwarmde borden. Rasp er tot slot wat kaas over en leg er een basilicumblaadje op.

Tip: lekker met een tomatensalade met blaadjes basilicum.

Eet smakelijk!



Bron: puurgezond.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten