Pagina's

vrijdag 4 november 2016

Herfststamppot

Ingrediënten (2 pers):
  • 150 gram varkensvlees
  • 500 gram aardappelen
  • 2 bosuien
  • 1 paprika, geel of groen
  • 1 courgette
  • 1 teen knoflook
  • 2,5 dl rund- of groentebouillon
  • 1,5 el vloeibare margarine
  • zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:

Schil en was de aardappelen. Doe een klein laagje water in een pan en kook de aardappelen in 15 minuten gaar. Controleer of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken, als ze gaar zijn gaat dit makkelijk.
Was de paprika en de courgette en laat ze goed uitlekken.
Snij de bosuien, paprika en courgette in stukjes en hak de knoflook fijn.
Snijdt het varkensvlees in reepjes. Verwarm een koekenpan met de margarine en bak de vlees bruin. Voeg eventueel zout en peper toe naar smaak.
Wanneer het vlees bruin is kunnen de groenten erbij gevoegd worden. Bak de groenten gaar in ongeveer 10 minuten.
Voeg de bouillon bij de gare aardappelen en maak een gladde aardappelpuree. Voeg de groenten en het vlees bij de puree en meng alles goed door elkaar.

Eet smakelijk!



Bron: gezonderecepten . net

Geen opmerkingen:

Een reactie posten