Pagina's

maandag 28 november 2016

Preistamppot met ham en ei

Ingrediënten (2 personen):

  • 0.5 kg aardappelen
  • 300 gr gesneden prei
  • 2 eieren
  • 100 gr ham in blokjes
  • 60 gr kruidenroomkaas (light)
  • 20 gr verse peterselie















Bereiding:

Schil de aardappelen en breng ze aan de kook in gezouten water. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de gesneden prei toe en laat meekoken.
Kook ondertussen de eieren in 8 minuten hard.
Giet de aardappelen en prei af, en vang iets van het kookvocht op. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn.
Stamp de aardappelen en prei fijn, en voeg vervolgens naar wens iets van het kookvocht toe.
Voeg de roomkaas en de hamblokjes toe. Laat het geheel nog een paar minuten opwarmen.
Snijd de eieren in partjes.
Serveer de stamppot met het ei.

Eet smakelijk!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten