- 500 gram pompoen
- 1 teentje knoflook
- 3 dl groentebouillon
- 1 ui
- 150 gram gerookte kip of gerookte tofu
- 1 bosui of stukje prei
- 1 appel
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 2 theelepels gemberpoeder
- 1 dl appelsap
- 1 klein blikje zwarte bonen (uitlekgewicht ca. 200 gram)
Bereidingswijze:
Was het stuk pompoen en verwijder de draden en pitten. Snijd de pompoen in stukken.
Snijd het teentje knoflook klein.
Kook de pompoen met de knoflook in de groentebouillon in ca. 15 minuten gaar.
Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Snijd de tofu of gerookte kip in blokjes. Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
Schil de appel en snijd hem in blokjes.
Fruit de ui in de margarine glazig. Als je tofu gebruikt bak je deze mee bruin. Voeg de blokjes appel, het gemberpoeder en wat peper toe.
Pureer de gare pompoen in de keukenmachine of met een staafmixer. Bij gerookte kip, voeg je hier de gerookte kipblokjes toe.
Voeg het appelsap en de zwarte bonen toe en breng de soep weer aan de kook. Schep het appelmengsel door de soep.
Garneer met de ringetjes bosui.
Eet smakelijk!
Bron: gezondheidsnet . nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten