Pagina's

dinsdag 21 juni 2016

Couscoussalade

Ingrediënten (4 pers):
  • 250 gr couscous
  • 0.5 liter water, kokend
  • 1 blik witte bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 ajuin (= ui), fijngesnipperd
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 2 el zwarte ontpitte olijven, gehalveerd
  • 2 el rozijnen
  • 4 el olijfolie
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 el citroensap (vers of uit een flesje)
  • peper of tabasco
Bereidingswijze:
Doe de couscous in een hittebestendige kom, schep er de rozijnen onder en overgiet met kokend water. Zet een deksel op de kom (zo luchtdicht mogelijk afsluiten) en laat de couscous 10 minuten wellen.
Haal het deksel van de kom, roer de couscouskorrels los en laat afkoelen.
Verhit olijfolie in een pan of wok en roerbak de ajuin + paprika 10 minuten. Kruid met een verkruimeld groentebouillonblokje. Laat wat afkoelen en roer er 1 eetlepel citroensap door en breng verder op smaak met peper of tabasco.
Doe de couscous in een slakom en schep er de gebakken ajuin en paprika + witte bonen + zwarte olijven onder.
Dek de couscoussalade af met huishoudfolie en zet de salade enkele uren op een koele plek (bij voorkeur niet in de koelkast) alvorens te serveren.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten