- 1 komkommer
- 1 rode paprika
- 0.5 citroen (enkel het sap)
- 1 rode ui
- 400 g volkorenpasta
- 160 g rode bonen (blik) (kidney)
- 150 g maïs (blik)
- 5 el olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze:
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder koud water en laat afkoelen.
Spoel intussen de kidneybonen en de maïs onder koud water en laat goed uitlekken.
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes van max. 1 cm.
Schil de komkommer en snij doormidden. Schraap er de zaadlijsten uit met een lepel.
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder koud water en laat afkoelen.
Spoel intussen de kidneybonen en de maïs onder koud water en laat goed uitlekken.
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes van max. 1 cm.
Schil de komkommer en snij doormidden. Schraap er de zaadlijsten uit met een lepel.
Meng de blokjes paprika en komkommer, de uitgelekte maïs en kidneybonen en de fijngesnipperde rode ui onder de afgekoelde pasta.
Besprenkel met het citroensap en de olijfolie. Kruid met peper en zout. Roer alles goed onder elkaar.
Tip:
Lekker bij gegrilde witte vis, kip of halloumi.
Besprenkel met het citroensap en de olijfolie. Kruid met peper en zout. Roer alles goed onder elkaar.
Tip:
Lekker bij gegrilde witte vis, kip of halloumi.
* Vergeet dit recept niet te liken op Facebook (Gezond Eten voor Weinig) aub.
* En bekijk hier nog vele andere recepten:http://gezondetenvoorweinig.blogspot.nl/
Bron: colruyt.be
Geen opmerkingen:
Een reactie posten