Pagina's

zondag 13 maart 2016

Bloemkoolstamppot met ham en kaas

Een stamppot zonder aardappels die je alvast aan de lente doet denken.

Ingredënten (2 pers): 

  • 500 g bloemkool
  • 100 g hamreepjes (of een paar plakken ham)
  • 250 g prei
  • 25 g geraspte kaas
  • snufje zout en peper
  • scheut melk
  • evt klein klontje boter

Bereidingswijze:

Snijd de bloemkool in roosjes. Zet een pan water op en kook de bloemkoolroosjes circa 15 minuten. Ondertussen snijd je prei fijn en giet je een scheutje olie in een pan. Bak de prei circa 4-5 minuten aan totdat hij lekker zacht is. Snijd de ham in stukjes. Stamp de bloemkool fijn met een scheut melk, snufje zout en peper en eventueel een klontje boter.
Meng de stukjes ham, de geraspte kaas en de prei door de gestampte bloemkool en serveren maar.

Eet smakelijk!

Bron: lekkerensimpel.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten