Ingrediënten:
- 800 g rijpe tomaten
- 3 tenen knoflook
- 1 ui
- 1 rode Spaanse peper
- 2 el olijfolie
- zout
- Parmezaanse kaas of mozarella
- voor de vleesliefhebbers: stukjes gebakken kip of gehaktballetjes
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200° Celsius.
Maak de rijpe tomaten schoon en snij ze in kwarten. Pel 3 teentjes knoflook en snij deze in plakjes. Verdeel de tomaten met de knoflook over een bakplaat en rooster de tomaten in de oven in 20 minuten gaar. Ze worden dan ook lekker zoet van smaak.
Pel 1 ui en snij 1 rode Spaanse peper in ringetjes. Bak de ui en de peper ongeveer 2 minuten in 2 eetlepels olijfolie in een braadpan. Doe de geroosterde tomaten met knoflook erbij en laat alles even doorkoken. Breng de saus eventueel op smaak met zout.
Serveer bij een grove pasta zoals penne of farfalle, bestrooi met Parmezaanse kaas of wat verse mozzarella en geef er een groene salade bij.
Wil je saus minder pittig? Haal de zaadjes uit de Spaanse peper en voeg die niet toe.
Voor de vleesliefhebber: voeg stukjes gebakken kip of gehaktballetjes toe
Eet smakelijk!
Bron: puurgezond.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten