- 2 frizure appels ((bijv. Elstar), geschild en in schijfjes)
- 2 stevige handperen (geschild en in schijfjes)
- evt 50 g walnoten (grof gehakt)
- 4 el citroensap
- 2 el (bruine)basterdsuiker
- 6 el appelsap
- 1 tl kaneelpoeder
- 2 el rozijnen
- 2 el roomboter
Besprenkel de schijfjes appel en peer met citroensap. Verhit de boter in een wok en roerbak het fruit 1 min. op halfhoog vuur. Strooi de suiker erover en laat al roerend smelten. Voeg de appelsap, kaneel en rozijnen toe en laat 2 min. zachtjes meesudderen.
Roer van het vuur af de walnoten erdoor als je die hebt. Serveer direct, bijv. met een schepje zure room en kaneelwafeltjes.
Eet smakelijk!
Bron: ah.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten