Pagina's

dinsdag 22 maart 2016

Nagerecht: winterfruit uit de wok

Ingrediƫnten (4 pers):
  • 2 frizure appels ((bijv. Elstar), geschild en in schijfjes)
  • 2 stevige handperen (geschild en in schijfjes)
  • evt 50 g walnoten (grof gehakt)
  • 4 el citroensap
  • 2 el (bruine)basterdsuiker
  • 6 el appelsap
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 2 el rozijnen
  • 2 el roomboter
Bereidingswijze:

Besprenkel de schijfjes appel en peer met citroensap. Verhit de boter in een wok en roerbak het fruit 1 min. op halfhoog vuur. Strooi de suiker erover en laat al roerend smelten. Voeg de appelsap, kaneel en rozijnen toe en laat 2 min. zachtjes meesudderen.
Roer van het vuur af de walnoten erdoor als je die hebt. Serveer direct, bijv. met een schepje zure room en kaneelwafeltjes.

Eet smakelijk!

Bron: ah.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten