Pagina's

zaterdag 5 maart 2016

Krokante spaghetti met tomaat en knoflookkruim

Ingrediƫnten (4 pers):

  • 350 g spaghetti
  • 1 snufje zout
  • 600 g tomaten
  • 6 el olijfolie
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 1 snufje peper
  • 3 sneden wit casinobrood
  • 2 tenen knoflook
  • 250 g ricotta

Bereidingswijze:
Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar.
Snijd intussen de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Schep de tomaat om met de tijm en met 4 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
Verkruimel het brood tussen de handen (of in de keukenmachine). 
Verhit in een koekenpan de rest van de olijfolie. Bak het broodkruim in ca. 2 min. goudbruin en krokant. Schep er de knoflook en zout en peper naar smaak door.
Giet de spaghetti af. Meng de spaghetti met de gemarineerde tomaatjes en verdeel over de borden. Bestrooi met het knoflookkruim en leg er een punt ricotta op.

Eet smakelijk!

Bron: jumbosupermarkten.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten