Pagina's

woensdag 2 maart 2016

Frisse caesarstamppot

De meteorologische lente is net begonnen, en daar hoort ook een lentestamppot bij!

Tip: voor de vleesliefhebbers, vervang het ei door gerookte kipfilet. Snijd in dunne plakjes en leg erbij.
Ingrediënten (4 pers):

1 kg geschilde kruimige aardappelen
4 eieren
2 el halvanaise
1 zakje little gem (sla, 2 stuks)
1 bosje radijs
3 anjovisfilets in olijfolie
25 g geraspte Parmezaanse kaas
1 snufje peper

Bereidingwijze:

Kook de aardappelen in water met zout in 12-15 min. gaar. Kook de eieren in 8 min. hard. Pel ze en snijd in partjes.
Giet de aardappelen af en vang een kop kookvocht op. Stamp de aardappelen met de halvanaise en voldoende kookvocht tot een smeuïge stamppot.
Schep er de slareepjes, de radijs, de ansjovisfilets en peper naar smaak door.
Schep de stamppot op 4 borden en leg er de partjes ei en evt de gerookte kipfilet bij. Bestrooi met een beetje grofgeraspte Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!


Bron: jumbosupermarkten.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten