Tip 1: bami met gebakken eieren.
Maak op eigen gebruikelijke manier bami klaar voor 4 personen, en gebruik in plaats van vlees 5 eieren.
Breng een pannetje met water aan de kook en voeg de eieren toe. Kook ze circa 8 minuten, ze moeten hard zijn, maar de dooier nog smeuïg. Spoel de eieren direct af onder de koude kraan en pel ze. Verhit een grote koekenpan, of hapjespan met wat olie en bak de eieren rondom, totdat ze beginnen te kleuren. Schep ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Serveer de bami met de eieren.
Tip 2: eiersalade
Ingrediënten:
- 2 eieren
- 1 el mayonaise
- 1 el crème fraîche
- 40 g gerookte kipfilet (broodbeleg plakjes), opgerold en in repen gesneden
- 1 lente-uitje, in smalle ringen gesneden
- maggie
- kerriepoeder
- zout en peper
Bereidingswijze:
Kook de eieren hard, spoel ze af met koud water en pel ze. Hak de eieren fijn en meng met alle overige ingrediënten. Breng de eiersalade op smaak met maggie, kerriepoeder, zout en peper.
Kook de eieren hard, spoel ze af met koud water en pel ze. Hak de eieren fijn en meng met alle overige ingrediënten. Breng de eiersalade op smaak met maggie, kerriepoeder, zout en peper.
Dit recept wordt morgen gepost op deze blog!
Eet smakelijk!
Bron: keukenliefde.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten