Pagina's

zondag 27 maart 2016

Krieltjessalade met tonijn en sperziebonen

Ingrediƫnten (3 pers):
  • 500 g voorgekookte krieltjes, of verse krieltjes in de schil, gewassen
  • 2 eieren
  • 1/2 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
  • 1 kleine rode ui, in smalle ringen gesneden
  • handje zwarte olijven
  • 250 g sperziebonen
  • 1 blikje tonijn op olie, uitgelekt
Voor de saladedressing:
  • 2 el mayonaise
  • 2 el zure room
  • 2 ansjovisfilets, fijngeprakt
  • kneep citroensap
  • 2 el geraspte Parmezaan
Bereidingswijze:

Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Spoel af met koud water en pel direct. Kook de krieltjes beetgaar, giet ze af en laat goed uitlekken. Snijd de puntige uiteinden van de sperziebonen en halveer ze. Kook de sperziebonen beetgaar en spoel ze af met koud water om verdere garing te stoppen. Laat uitlekken. Snijd de eieren in plakjes.
Halveer de afgekoelde krieltjes en doe ze in een ruime kom. Meng met de overige ingrediƫnten en breng op smaak met de saladedressing.
Serveer de salade indien gewenst op een mooie serveerschaal, of in een kom bedekt met slablaadjes.

Eet smakelijk!



Bron: keukenliefde.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten