Pagina's

zondag 21 februari 2016

Kerriekoolstamppot met appel en amandel

Ingrediënten (4 pers):
  • 800 g kruimige aardappels
  • 50 g roomboter
  • 200 g crème fraîche
  • 1 magere rookworst
  • 8 plakjes bacon
  • 1 spitskool, heel fijn gesneden
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 el (neutrale) olie gemengd met 1 el kerriepoeder
  • 45 g amandelschaafsel
  • 1 friszure appel
Bereidingswijze:

Schil de aardappels en snijd de grote aardappels doormidden. Kook de aardappels in een pan met licht gezouten water gaar. Leg de laatste 10 minuten van de kooktijd de rookworst bovenop de aardappels.
Verwarm de oven voor op 140 graden. Verhit ondertussen een grote koekenpan en rooster het amandelschaafsel licht goudbruin.
Schuif op een bord en zet opzij. Bekleed een bakblik met een vel bakpapier en leg de bacon erop. Bak de bacon in de oven totdat hij krokant en goudbruin is.
Verhit een grote koekenpan of braadpan met de kerrieolie en fruit de ui en knoflook zacht.
Voeg de spitskool toe en zet het vuur hoger. Bak de spitskool totdat hij zacht is en het vocht is verdampt. Breng op smaak met zout en peper.
Schil de appel en snijd in blokjes. Besprenkel eventueel met wat citroensap om te voorkomen dat de appel verkleurt en dek zolang af.
Leg de rookworst op een snijplank en giet de aardappels af. Zet de pan terug op laag vuur en stamp de aardappels fijn. Roer de crème fraîche en boter erdoor en verwarm totdat de boter gesmolten is.
Breng goed op smaak met zout en peper. Voeg de kerriekool en appelblokjes toe en meng goed door de puree.
Snijd de rookworst in plakjes. Serveer de puree met de rookworst, bacon en bestrooi tot slot met het amandelschaafsel.

Eet smakelijk!

Bron: keukenliefde.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten