Ingrediƫnten (4 pers):
200 gr spinazie
200 gr wortels (geschrapt)
400 gr bruine bonen (pot Ć 420 gr)
300 gr basmatirijst
300 gr mager rundergehakt
400 gr tomatenblokjes in blik
1 ui
3 teentjes knoflook
1 rode peper
0,5 gele paprika
zout en peper
olijfolie
Bereidingswijze:
Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar met de deksel op de pan.
200 gr spinazie
200 gr wortels (geschrapt)
400 gr bruine bonen (pot Ć 420 gr)
300 gr basmatirijst
300 gr mager rundergehakt
400 gr tomatenblokjes in blik
1 ui
3 teentjes knoflook
1 rode peper
0,5 gele paprika
zout en peper
olijfolie
Bereidingswijze:
Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar met de deksel op de pan.
Halveer de ui en snijd in ringen. Snijd de wortel schuin in plakken en de paprika in kleine stukken. Snijd de rode peper over de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in plakjes.
Verhit 2 eetlepels olie in een grote hapjespan en fruit de ui 3 minuten. Pel en pers de knoflook boven de pan en fruit samen met de rode peper 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak al roerende bruin.
Voeg de wortel en paprika toe en bak 2 minuten. Voeg de tomatenblokjes en bruine bonen toe. Breng op smaak met peper en zout en schep door elkaar. Laat 5 minuten koken.
Voeg stapsgewijs de spinazie toe: laat steeds iets slinken en voeg vervolgens weer een hand spinazie toe totdat deze op is.
Verdeel de rijst en het bonenmengsel over de borden.
Eet smakelijk!
Bron: kokenmetaanbiedingen.nl
Voeg de wortel en paprika toe en bak 2 minuten. Voeg de tomatenblokjes en bruine bonen toe. Breng op smaak met peper en zout en schep door elkaar. Laat 5 minuten koken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten