Pagina's

woensdag 17 februari 2016

Winterse soep

Ingrediƫnten (4 pers):

  • 2  uien
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 tl kerrie
  • 200 g kruimige aardappels
  • 200 g zoete aardappels
  • 200 g pastinaken
  • 1  knolselderij
  • 1.5 l water
  • 2  groentebouillonblokjes
  • 1  winterwortel
  • 4  merguezworstjes
  • 1 bos krulpeterselie


Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui.
Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de kerrie toe en bak 2 minuten mee.
Schil en snijd de aardappels, zoete aardappels, pastinaken en de helft van de knolselderij in gelijke blokjes. Voeg toe aan de pan met ui en bak circa 4 minuten mee. Voeg het water toe aan de groente en verkruimel de bouillonblokjes erboven. Breng de soep aan de kook en laat met de deksel op de pan circa 15 minuten koken.
Schil de winterwortel en rasp de winterwortel en de resterende knolselderij.
Snijd de merguezworstjes in stukjes van circa 2 centimeter.
Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de worstjes in circa 5 minuten gaar.
Pureer de soep met een staafmixer.
Voeg de geraspte groente en de worstjes toe aan de soep en breng opnieuw aan de kook.
Pluk de peterselie en scheur de peterselie in kleine stukjes.
Verdeel de soep over borden en bestrooi met peterselie.

Eet smakelijk!


Bron: 24kitchen.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten