Pagina's

donderdag 18 februari 2016

Turks brood (Pide)

Heel veelzijdig en gemakkelijk klaar te maken!

Ingrediƫnten:
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 theelepel suiker
  • 250 ml lauw water
  • 4 eetlepels olijfolie
  • halve theelepel zout
  • 500 gram witte bloem
  • sesamzaadjes of kummelzaadjes
Bereidingswijze:

Roer de gistkorrels samen met de suiker door het lauwe water. Laat dit staan tot zich belletjes vormen (ca. 3 minuten).
Voeg dan olie, zout en ongeveer een kwart van de bloem toe. Meng tot de bloem is opgenomen.
Kneed er aansluitend de rest van de bloem door. Kneed ongeveer 5 minuten en dek de kom dan af met plastic folie.
Laat een half uurtje rusten tot het deeg in omvang verdubbeld is.
Verdeel het deeg in twee stukken en rol elk uit tot een ovaal.
Druk met de vingertoppen deukjes in het deeg en rek het deeg uit. De randen mogen iets dikker zijn dan het midden.
Bestrooi eventueel met de kummel en sesamzaadjes.
Laat de stukken brood onder een theedoek nog ongeveer een kwartiertje narijzen.
Verwarm intussen de oven voor op 230 °C. Bak het brood in ongeveer 10-15 minuten (afhankelijk van de dikte) gaar.

Eet smakelijk!


Bron: koffietijd.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten