Pagina's

zondag 14 februari 2016

Macaroni met bloemkool

Ingrediënten (4 pers):
  • 200 g macaroni
  • 1 bloemkool
  • 1 broccoli
  • 50 g gekookte ham
  • 2 el kruidenkaas (type Boursin)
  • 25 g gemalen gruyère
  • 4 dl groentebouillon
  • 1 dl light room
  • peper en zout
Bereidingswijze:
Kook de macaroni beetgaar in gezouten water. Verdeel de bloemkool en broccoli in roosjes. Stoom ze in 10 minuten beetgaar boven de groentebouillon. Laat ze wat opdrogen in een vergiet. Verwarm de oven voor 200C. Laat de groentebouillon tot ongeveer de helft inkoken. Doe er de room bij en laat nog 1 minuut inkoken. Doe, van het vuur af, de kruidenkaas bij de saus en roer ze mooi glad. Kruid met peper en zout. Snijd de ham in fijne reepjes. Vul een diepe ovenschaal met bloemkool- en broccoliroosjes, hamsnippers en laagjes macaroni. Lepel er de kaassaus bij. Bestrooi met de gemalen kaas. Zet de schaal 10 minuten in de oven op 200° C. Eet smakelijk!

Bron: libelle-lekker.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten