Pagina's

donderdag 4 februari 2016

Zoete aardappel andijvie stamppot

Ingrediënten (4 pers): 

400 g zoete aardappels
400 g aardappels
400 g andijvie
2 uien
250 g spekblokjes
2 teentjes knoflook
1 tl kerrie
1 tl kurkuma
1/2 tl komijn
1/2 tl nootmuskaat
peper en zout
50 ml melk
klontje boter
Bereidingswijze:
Schil de zoete aardappels én de gewone aardappels en snij ze in grove stukken. Doe ze in de grote pan, spoel even af en vul de pan dan met een flinke laag water. Zet de pan op het vuur, en kook de aardappels in ongeveer 15 minuten gaar.
Maak ondertussen de ui schoon en snij fijn, schil ook de knoflook. Doe de spekblokjes in de wokpan, hier hoeft verder geen olie of vet bij, dat komt vanzelf uit de spekjes. Zodra de spekblokjes beginnen te kleuren doe je de uien erbij, bak de ui glazig en pers de knoflook hierbij uit. Voeg nu de andijvie beetje bij beetje toe, samen met de kerrie, kurkuma, komijn, nootmuskaat en wat peper. Schep regelmatig om en laat de andijvie goed slinken.
Giet de aardappels af, roer de melk en boter er door en stamp tot een puree. Voeg naar smaak wat zout toe – ik doe dat eigenlijk niet want de spekblokjes zijn ook al zout. Schep nu de andijvie met de spekblokjes door de puree en geniet van de zoete aardappel andijvie stamppot!

Eet smakelijk! 



Bron: mindyourfeed.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten