- 1 limoen
- 2 cm verse gember
- 500 g broccoli
- 250 g kastanjechampignons
- 3 bosuitjes
- 1 liter kraanwater
- 2 groentebouillontabletten
- 250 g kipfilet
- 125 g Chinese mie
Bereidingswijze:
Boen de limoen schoon en snijd in plakjes.
Schil de gember en snijd in plakken. Snijd de broccoli in roosjes, champignons in plakjes en bosui in schuine stukjes van 1 cm.
Schil de gember en snijd in plakken. Snijd de broccoli in roosjes, champignons in plakjes en bosui in schuine stukjes van 1 cm.
Breng in een soeppan water aan de kook met de bouillontabletten, gember en
limoen. Laat de bouillon 5 min. zachtjes trekken. Snijd de kip in lange plakjes
en voeg ze toe aan de bouillon. Laat 10 min. op laag vuur koken. Voeg de
laatste 3 min. de broccoli en champignons toe.
Kook ondertussen de mie beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken in een vergiet. Verwijder de gember en limoen uit de soep. Roer de bosui door de soep en verwarm nog 1 min. Verdeel de mie over kommen en schep de soep erop.
Kook ondertussen de mie beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken in een vergiet. Verwijder de gember en limoen uit de soep. Roer de bosui door de soep en verwarm nog 1 min. Verdeel de mie over kommen en schep de soep erop.
Variatietip: lekker met koriander
Variatietip: 1- 2 tl rode Thaise currypasta toe om de soep extra pit te geven
Variatietip: 1- 2 tl rode Thaise currypasta toe om de soep extra pit te geven
Eet smakelijk!
Bron: ah.nl
Bron: ah.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten