Alleen is het zo jammer dat de kant-en-klare variant veel te veel ingrediënten en E-nummers bevat.
Dit kan beter, gezonder en lekkerder!
Hieronder vinden jullie het basisrecept voor kipkerriesalade.
Het is misschien wel een van de meest gegeten salades voor op brood: kipkerrie. Kant-en-klaar gekocht bestaat de ingrediëntenlijst uit meer dan 20 ingrediënten. Dat kan puurder! Dit is het basisrecept, waarop je volop kunt variëren.
Ingrediënten:
- 1 kipfilet
- 1 teen knofook
- beetje olijfolie
- 2 el mayonaise
- 2 el crème fraiche of Griekse yoghurt
- ca 1 el kerriepoeder
- zout en peper
Bereidingswijze:
Verwarm de olijfolie in een koekenpan, en pers hierboven een teentje knoflook uit. Laat zachtjes 2 minuten meebakken.
Bak 1 kipfilet in de knoflookolie op laag vuur in 10-15 minuten gaar. Zorg ervoor dat de kipfilet niet te bruin wordt. Snij de kipfilet in kleine stukjes. Laat de kipblokjes afkoelen.
Voeg vervolgens 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels crème fraîche en naar smaak (ongeveer 1 eetlepel) kerriepoeder toe. Roer het mengsel goed door elkaar.
Voeg naar smaak nog wat zout en peper toe.
Tip: Voeg eens stukjes appel, mandarijn, ananas, lente-ui en/of walnoten toe.
Eet smakelijk!
Bron: puurgezond.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten