Pagina's

maandag 15 februari 2016

Mexicaanse (vega) ovenschotel met nacho topping

Ingrediƫnten (4 pers): * blik kidneybonen (400 gram) * klein blikje mais * 1,5 paprika (ik gebruik de helft van een paprika trio) * 1 pak (vega) gehakt * 1 grote ui * 2 teentjes knoflook * 2 blikjes tomatenpuree * kruiden: 1/2tl paprikapoeder, 1/2tl uienpoeder, beetje chilipoeder * peper & zout * topping: naturel nacho chips naturel en geraspte kaas
Bereidingswijze: Verwarm je oven voor op 200 graden. Snij de ui en knoflook fijn en bak in een grote pan ongeveer 3 minuten aan. Snij onder tussen de paprika’s in blokjes. Spoel de kidneybonen en de mais goed af in een vergiet en laat even uitlekken. Voeg nu de paprika, het vegetarische gehakt, de kruiden, de tomatenpuree en een klein glas water toe aan de pan en laat dit ongeveer 5 minuten staan. Doe de bonen en de mais ook in de pan en laat nog 2 minuten staan.
De vulling van de schotel is nu al helemaal klaar. Doe deze in een ovenschaal, breek wat nacho chips door midden en verdeel over de vulling. Strooi er geraspte kaas overheen en zet ongeveer 15 minuten in de oven. Is de kaas nog niet goed gesmolten? Doe dan de grill nog even aan. Maar blijf erbij staan want dan gaat het snel! Serveer er eventueel wat nacho chips bij en je Mexicaanse ovenschotel is klaar!
Tip: nacho's en geraspte kaas zijn natuurlijk niet super gezond, maar hoeveel nacho's en geraspte kaas je gebruikt is jouw keuze! Eet smakelijk!

Bron: easydailyfood.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten