Ingrediƫnten (4 pers):
- 2 appels (bv Fuji)
- 400 gr rode kool
- 400 gr (kastanje)champignons
- 400 gr wortels
- 1 kg aardappelen
- 1 tl kaneel
- 0.5 tl nootmuskaat
- 1 ui
- 100 ml melk
- 2 tl tijm
- zout en peper
- water
- olijfolie
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden en breng een grote pan met water en een snuf
zout aan de kook.
Schil, indien nodig, de aardappelen en snijd ze in 4-en. Kook de aardappelen in 18-20 minuten gaar, giet ze af en bewaar in de pan.
Borstel ondertussen de champignons schoon, snijd ze in gelijke plakjes en pel en snipper de ui. Laat de rode kool uitlekken in een vergiet.
Verhit ondertussen een klontje boter in een koekenpan en fruit de ui 3 minuten. Voeg de champignons, de tijm, de kaneel en de nootmuskaat toe en bak in 5-6 minuten rondom bruin. Breng op smaak met zout en peper.
Stamp de aardappelen met een stamper fijn. Voeg de melk en een klontje boter toe en roer de gestampte aardappelen tot een romige puree. Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.
Spoel de appels schoon onder de kraan. Verwijder met een appelboor het klokhuis en snijd de appels in dunne, gelijke ringen.
Verdeel de champignons over een ovenschaal en verdeel daarover de rode kool. Dek af met de appelringen en tot slot een laag puree. Plaats de ovenschaal 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Was ondertussen de winterpeen en snijd met een dunschiller de peen in dunne stroken.
Verdeel de vegetarische jachtschotel over de borden en serveer er de wortelsalade bij.
Schil, indien nodig, de aardappelen en snijd ze in 4-en. Kook de aardappelen in 18-20 minuten gaar, giet ze af en bewaar in de pan.
Borstel ondertussen de champignons schoon, snijd ze in gelijke plakjes en pel en snipper de ui. Laat de rode kool uitlekken in een vergiet.
Verhit ondertussen een klontje boter in een koekenpan en fruit de ui 3 minuten. Voeg de champignons, de tijm, de kaneel en de nootmuskaat toe en bak in 5-6 minuten rondom bruin. Breng op smaak met zout en peper.
Stamp de aardappelen met een stamper fijn. Voeg de melk en een klontje boter toe en roer de gestampte aardappelen tot een romige puree. Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.
Spoel de appels schoon onder de kraan. Verwijder met een appelboor het klokhuis en snijd de appels in dunne, gelijke ringen.
Verdeel de champignons over een ovenschaal en verdeel daarover de rode kool. Dek af met de appelringen en tot slot een laag puree. Plaats de ovenschaal 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Was ondertussen de winterpeen en snijd met een dunschiller de peen in dunne stroken.
Verdeel de vegetarische jachtschotel over de borden en serveer er de wortelsalade bij.
Tip voor de vleesliefhebber: mager rundergehakt toevoegen kan natuurlijk altijd!
Eet smakelijk!
Bron: kokenmetaanbiedingen.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten